Sladreblad og sensasjoner ….

 

I vår tid har vi det populære magasinet ”SE OG HØR”. Før i tiden hadde man ikke et slikt sladreblad, men jeg skal love for at de hadde nok av sensasjoner å ta av likevel.

Hva med for eksempel Historien om Dronning Maria Luisa og Godoy i Spania. En unik historie som startet i 1788.

Dronningen hadde nettopp vært på et offisielt besøk i en militærleir og satt på hesten for å ri hjem til slottet.

Da kommer plutselig en rytter stormende inn på plassen, hesten snubler og rytteren blir kastet av. Sjokkert og engstelig styrter Maria Luisa bort til den uheldige rytter og bøyer seg over ham. Karen var en kjekk ung mann og dronningen ble aldeles betatt – og forelsket ved første øyekast.

At hun allerede var gift med kong Carlos IV, og at hun sikkert var minst 15 år eldre enn kadetten, så ikke ut til å bekymre henne det aller minste. ”Dette var mannen hun ville ha”.

Da ungdommen slo opp øynene og stirret inn i ansiktet på dronningen så han straks hvor landet lå. Ikke var han dummere heller enn at han i et glimt forsto at han nå hadde sitt livs sjanse om han bare spilte sine kort riktig – og det gjorde han til gangs.

Han ble hennes elsker som stadig ønsket en forfremmelse. Dronningen la det ene dokumentet etter det andre fram for Kongen, som skrev under på hva det skulle være. Bare han selv fikk fred til å stelle med plantene sine, var han fornøyd. Omsorgen for blomstene var viktigere for ham enn omsorgen for land og folk.

Resultatet var at kadetten Godoy avanserte til adjutant, general, brigader etc.etc. til han endte opp som landets statsminister med all makt over Spania. Han drømte til og med om en gang å bli Konge over en flik av Portugal, men så langt kom han likevel ikke.

 

Innholdet er kopibeskyttet og eies av dinhjelper.com
Copyright © 2024 dinhjelper.com • All rights reserved.