Skattemelding for ikke residente

Skattemelding

Du er ikke uten forpliktelser i Spania!
Fristen utløper den 31. desember hvert år!

Under publiserer vi en artikkel skrevet av vår samarbeidspartner, advokat Alicia Miranda ved kontoret Ripoll Abogados.

Eier du en bolig i Spania, plikter du å levere inn en skattemelding for ikke residente.

Hva er forskjellen mellom en resident og en ikke-resident i skattesaker?

Mange nordmenn tror de er residente i Spania fordi de bor her mesteparten av året. Men, det betyr ikke at du er skatteresident i Spania.

Hvis du bor i Spania men din inntekt er for eksempel en norsk pensjon, og du betaler norsk skatt på pensjonen, er du ikke spansk skatteresident, selv om du betaler skattene relatert til eiendommen du eier i Spania (eiendomsskatt som du betaler til SUMA, for eksempel).

I Spania må du som ikke-resident betale en skatt før den 31 desember hvert år. Denne skatten kalles ikke-resident skatt, en slags selvangivelseskatt. Du får ikke regning eller en beskjed om at den må betales fra SUMA. Du må fylle ut et skjema med informasjon angående din eiendom og deg selv, så må denne betales og leveres til skattekontoret.

Vi ser at de fleste ikke vet om denne skatten, eller lar være å levere den, men den er obligatorisk å betale.

Det som skjer er at den dagen du velger å selge ditt hus, og ber om å få tilbakebetalt 3 % (som holdes tilbake av kjøper og innbetales til myndighetene), vil det være vanskelig å få disse tilbake fra skattekontoret, samt du kan få en straffeskatt fordi du ikke betalte denne i alle årene du eide eiendom i Spania. Du kan også få en regning fra skattekontoret sendt til deg, hvor de forlanger skatten samt straffeskatt.

Berører dette deg, bør du kontakte noen som kan ta seg av dette for deg. De vil hjelpe deg med å fylle ut, og betale denne skatten. Til dette trenger de blant annet den siste kvitteringen på betalt eiendomsskatt fra SUMA. På denne vil likningsverdien stå, som er den verdien som brukes for å regne ut den ikke-residente skatten.

 

[Photos: ©pixabay.com]

Innholdet er kopibeskyttet og eies av dinhjelper.com
Copyright © 2024 dinhjelper.com • All rights reserved.