Mandelblomstringstur – 5. februar 2018

Hvitt og rosa, hvitt og rosa, hvitt og rosa……..

Etter noen utrolig varme dager de siste ukene, kan vi allerede se blomstene på mandeltrærne i lavlandet. Inne i fjellet, hvor solen ikke får så godt tak, ligger de litt etter.

 

Denne vakre blomsterprakten fasinerer like mye hvert år. Vi blir aldri mette av å beundre disse hvite og rosa blomstene på bar kvist.

Mandeltreet er et av de første trærne som blomstrer, og man skulle tro at vinteren er over. Det hebraiske navnet for mandeltrærne betyr «det som våkner».

 

 

Turen vår denne gangen går innover Jalón-dalen, over Coll de Rates (Rottepasset) og nedover forbi Tarbena. I tillegg til et hav av mandeltrær i blomst nyter vi et vilt og vakkert landskap. Fra toppen av Coll de Rates har vi en storslått utsikt over dalen med hvite, små landsbyer spredd utover.

 

 

Vi legger inn et lite stopp i selve Jalón, hvor det blir anledning til å handle vin. Dalen er kjent for dette produktet, og på den store co-operativo de Jalón får anledning til å prøvesmake vinen før handel.

Lunsj nyter vi på den vakre restauranten på toppen av Coll de Rates.  Hver enkelt bestiller og betaler det de ønsker å spise. Et lite tips – restauranten drives av tyskere, og er kjent for sin “apfelstrudel”.

INFORMASJOn – påmelding

Dato: 5. februar 2018
Avreise :  Markedsgata i Alfaz del Pi, ved parkeringsplassen foran skolen Klokken 10:30
Pris per person 25€
Påmeldingsfrist: KORT FRIST –  SØNDAG 4. FEBRUAR 2018

Bindende påmelding og betaling: TRYKK HER


[Photo: © Solfried Gjelsten]

Innholdet er kopibeskyttet og eies av dinhjelper.com
Copyright © 2024 dinhjelper.com • All rights reserved.