Vår første tur – Penaguila – Jardin de Santos

Vår første tur gikk av stabelen tidlig i oktober.
En suksess.

25 turglade var med. Alt klaffet denne dagen – kort oppsummert i Marit’s ånd:

Lørdag var buss bestilt til klokken 10:00 på Kulturhuset. Vi var der klokken09:00. 5 minutter senere kom sjåføren, hyggelig og uniformert.

Alt gikk på skinner! Vi var heldige med alt, til og med været. Det hadde regnet bøtter i Alfaz, og vi fikk regnet på veg hjemover!

Parken perfekt, hyggelige mennesker. Spisestedet, Casa Rural Valor,  sjarmerende, gammelt, personlig, fantastisk mat, ekte spansk. Vi hadde bedt om brosjyrer til gjestene, og ordføreren leverte de personlig til oss på restauranten. Barendåp i kirka. Bedre kunn det ikke bli!

To damer, som ikke har sett hverandre på 50 år, møttes på bussturen!! De hadde vokst opp sammen til de var 10-11 år gamle. Hele bussen ble engasjert i dette! Gode historier, god stemning. Frister til gjentagelse!

  • Ekteparet Eva og Andreas R. Mithassel, som bor deler av året i Spania,  var med på turen og har gitt følgende positive tilbakemelding:
    «Vi takker for en fantastisk fin tur med Marit og Juan til Penàguila. Lærerik og opplevelsrik tur. Eva og Andreas.»
TURINFORMASJON:
PENAGUILA- JARDIN DE SANTOS

Fjell og svinger, og atter svinger. Veien slynger seg oppover og innover i landet. Forbi Guadalest, forbi Confrides, og opp til Penàguila, som ligger 685 meter over havet. En liten landsby med knapt 400 innbyggere.

 

Vi blir fylt av respekt ved synet av alle “terrassene” som klatrer oppover fjellsidene. For å bedre utnytte jordsmonnet, og ta vare på det lille regnet som kom, har mennesker for flere hundre år siden, bygd terrasser i landskapet. Stein på stein!

Denne lille landsbyen Penàguila, langt innover i landet, innehar en av provinsens stolte skatter, en hage, et 150 år gammelt parkanlegg, el Jardín de Santos. Økonomien tillater ikke å restaurere og vedlikeholde anlegget som det fortjener, men vi kan ane hvordan dette må ha fremstått i fordums tid. Bak vidunderet står en idealist, inspirert av vakre hager i Sevilla, Cordoba, Aranjuez. Botanikere fryder seg over innholdet, mens vi nyter spaserturen gjennom alleen, innhyllet av sypresser på begge sider. Vi merker hvordan roen og freden senker seg. Mas og stress slipper taket.

Stedet er en reise verdt, en givende opplevelse og en investering i egen historie.

Etter lunsj i Penàguila tar vi veien hjem via Aitana Safari park. Nå blir vi presentert for et helt nytt landskap, skogkledde åser med en frodig pinjeskog. Veien går videre gjennom Sella, Ortxeta, og forbi demningen som forsyner Villajoyosa med drikkevann.

 

 

Turen starter fra Kulturhuset i Alfaz del Pi, lørdag 7. oktober klokken 10:00

Pris 40 €, inkluderer guiding, transport i buss, samt deilig lunsj på en lokal restaurant i Penàguila.

Frist for påmelding:
Tirsdag 3. oktober klokken 16:00.

 

 

Bindende påmelding.

Kom gjerne innom oss for påmelding og betaling:
c/ Ferrería 13
03580 Alfaz del Pi

Alterativt:
Epost: marit@dinhjelper.com

Betaling:
Marit Gjelsten – dinhjelper.com
ES07 0081 0673 1400 0203 0808
Swift: BSABESBB

 

Bli med på tur. Vi gleder oss – og håper å se deg!

Marit & Juan
dinhjelper.com
(+34) 96 686 09 01

 

Innholdet er kopibeskyttet og eies av dinhjelper.com
Copyright © 2024 dinhjelper.com • All rights reserved.