Hvorfor Velge Barcelona?

En by som har noe for alle.

Hovedstaden i Catalonia er full av historie og tradisjoner. Du har kanskje lest boken «Havets Katedral» av Ildefonso Falcones? Den slo voldsomt an, og basilikaen Santa Maria del Mar har blitt et populært stopp for turister.

Andre prioriterer «la Sagrada familia», kirkebygget som aldri blir ferdig. Skjønt, nå er det sagt at det skal stå ferdig i 2026. Da vil den være den høyeste, religiøse bygningen i Europa, hele 172 meter over Barcelonas skyline.

I Güell-parken har vi nok et resultat av Antoni Gaudis livlige fantasi. Parken ble bygget mellom 1900 og 1914, og er fylt med vidunderlige kreasjoner.

Hva med å ta den lille kabelbanen fra 1901 til Tibidabo-toppen? Dette er faktisk den første kabelbanen som ble bygget i Spania. Når du er på toppen så er du 500 meter over havet, og får en flott utsikt over byen.

En tur til Barcelona ville ikke være komplett uten en spasertur nedover den berømte gaten la Rambla, kjent for sitt yrende folkeliv og salgsboder. Den strekker seg fra Plaza Catalunya helt ned til Columbusstatuen ved havnen.

For matelskere er det å besøke matmarkedene noe av det mest spennende du kan gjøre i Barcelona. Like ved la Rambla finner vi gourmetmarkedet la Boqueria.

Her nyter lokalbefolkningen og turister gleden ved spansk mat og drikke, og typiske katalanske retter.

Vi kunne ramset opp attraksjoner i det uendelige, men stopper her med å nevne den magiske Montjuic-fontenen.

Det handler om et vakkert skue med vann, musikk og lys. Vannsøylene skifter i takt med musikken, hvor lys og vannstråler så høye som 50 meter skaper en flott opplevelse.

Vent litt, vi har glemt Camp Nou, hjemmebanen til Barcelonas fotballklubb. Med en kapasitet på nesten 99.000 tilskuere, så er det en av Europas største fotballstadion. Eller kanskje er det den største? Uansett om du deler lidenskapen for fotball eller ei, er en tur til Camp Nou en opplevelse du ikke bør gå glipp av.

Bli med oss, og la nysgjerrigheten ta deg med til en facinerende og overraskende by.

I samarbeid med reisebyrå Scan Travel setter vi opp en tur til Barcelona i slutten av mars 2025. Brikkene er enda ikke på plass, men er du interessert så send en uforpliktende mail til reisebyrå: spain@scandinavia-travel.com

@bildene er hentet fra internet.

Innholdet er kopibeskyttet og eies av dinhjelper.com
Copyright © 2024 dinhjelper.com • All rights reserved.