Huslån i spansk bank …

Kan jeg få huslån i spansk bank?

Vurderer du å kjøpe eiendom i Spania og ønsker finansiering i spansk bank, skal du bruke litt tid på forarbeidet.

Alt som heter gebyrer er i utgangspunket forhandlingsbare. Jo mer attraktiv du er som kunde, desto bedre betingelser vil du få. Du er kanskje interessert i å forsikre boligen gjennom banken, eller kjøpe gjeldsforsikring?

For å søke om lån må alle som skal medvirke i lånet ha NIE nummer. Samt legge frem bevis på inntekt, og kredittopplysninger fra Experian. Hvis du er arbeidstager ber Sabadell om de to siste lønns-slippene, selvangivelse og brev fra arbeidsgiver som beskriver kontrakten du har med selskapet, ansiennitet,  årsinntekt og stilling.

Dersom du er selvstendig næringsdrivende krever banken selvangivelse for de to siste årene, samt de to siste års regnskap.

Avdragsfrihet praktiseres i liten grad. Lånet skal være innfridd innen lånetager(e) fyller 75 år.

Eiendommen du skal investere i må takseres. Du kan innvilges inntil  70% i lån av den laveste verdien av takst og kjøpspris. Er du skatteresident kan du innvilges inntil 80%. Dette under forutsetning av at det månedlige avdraget ikke overskrider 30-35% av betalingsevne.

Hos Sabadell trenger du ikke oversette dokumentasjon til spansk, da de har egne folk som tar seg av dette. Dokumentasjon kan med andre ord fremlegges på norsk.

Hva koster det å etablere huslån i Spania?

Du må betale for taksten. Du må betale åpningsgebyr til banken. Du skal betale en skatt på det som vi kan oversette til norsk som “låneansvar”. Hvis du låner for eksempel 100.000€, så regnes det ut hva det vil koste om du ikke innfrir lånet. På denne summen er det du betaler en skatt til Staten! I tillegg betaler du “Actos Juridicos Documentados” en form for dokumentavgift.

Det er viktig at du har oversikt over alle utgiftene du får i tillegg til opprettelse av lånet. Grovt regnet kan vi si at et boligkjøp med huslån i spansk bank vil påføre deg ca. 14% i utgifter i tillegg til kjøpesum.

November 2017
Marit Gjelsten

[Foto: ©pixabay.com]

 

KategorierUkategorisert

Innholdet er kopibeskyttet og eies av dinhjelper.com
Copyright © 2024 dinhjelper.com • All rights reserved.